Epidemiile de gripă revin cu regularitate iarna și afectează milioane de oameni. Extrem de contagioasă și mult mai periculoasă decât banala răceală, această infecție a căilor respiratorii este cauzată de virusul influenza (de tip A sau B).

Lista celor mai comune simptome ale gripei include febră, nas înfundat și secreții nazale, durere în gât, crampe musculare, migrene și o stare generalizată de oboseală. Spre deosebire de adulți, copiii pot să resimtă și stare de greață și vărsături.

Dacă în majoritatea cazurilor simptomele dispar după o săptămână, gripa poate duce însă la apariția altor complicații serioase, precum pneumonia, sau la agravarea afecțiunilor cronice deja existente. Virusul gripal este periculos în special pentru persoanele cu imunitate scăzută, cei mai afectați fiind copiii, bătrânii și femeile însărcinate.

Influenza se transmite în special prin aer, dar și prin contactul cu suprafețele contaminate, dacă ducem mâna la gură sau la ochi. De fiecare dată când strănută sau tușește, o persoană bolnavă de gripă eliberează sute de mii de particule de virus, care pot rezista mai multe ore în afara organismului.

În timpul epidemiilor de gripă se recomandă să evităm spațiile închise și aglomerate și să ne spălăm cât mai des pe mâini.

Vaccinarea rămâne principala metodă de prevenție a gripei, cu condiția să se repete în fiecare an, pentru a dezvolta imunitatea la noile tulpini de virus.

Deoarece este o infecție virală, gripa NU răspunde la tratamentul cu antibiotice. În plus, medicamentele antivirale se administrează în cazurile grave și numai la recomandarea medicului.

Pentru cazurile cu severitate redusă, specialiștii recomandă repaus la pat, suplimentarea aportului de lichide și vitamine. În timp ce-i oferim organismului răgazul necesar pentru a se reface, putem ameliora două dintre efectele neplăcute ale gripei asupra căilor respiratorii, durerea în gât și răgușeala.

Gama Thymo este soluția Tilman pentru eliberarea căilor respiratorii afectate de răceală sau gripă. Disponibile în 3 variante – sirop, spray și tablete masticabile cu gust plăcut, suplimentele alimentare Thymo se bazează pe acțiunea cimbrului-de-cultură, plantă medicinală cu efect emolient asupra mucoasei gâtului.

Tilman – Sănătate bazată pe plante!