Slide Slide Slide Slide

Anason

Anasonul (Pimpinella anisum) este cultivat pentru semințele sale distribuite în formă de stea, care reprezintă o sursă importantă de vitamine și uleiuri eterice. Planta medicinală este utilizată în special pentru ameliorarea problemelor digestive și respiratorii.

Tilman vă recomandă suplimentul alimentar Lactil, cu extracte de fenicul și anason, pentru stimularea lactației și îmbunătățirea digestiei la bebeluși. Pentru a potența efectul Lactil, capsulele pot fi consumate împreună cu ceaiul Biolys fenicul & anason.

Semințele de anason conțin anetol (principala substanță activă din uleiul volatil), vitamine (A, B1, B2 și C), calciu, fosfor, potasiu, sulf, fier și esențe aromatice.

Anasonul are efect tonic, diuretic, antispasmodic, vermifug (se folosește împotriva viermilor intestinali), reglează menstruația și favorizează secreția laptelui matern.

Anasonul este recomandat mamelor care alăptează pentru favorizarea secreției de lapte matern, calmarea colicilor și eliminarea paraziților intestinali la bebeluși. Planta medicinală și-a dovedit utilitatea și în cazul afecțiunilor respiratorii, digestiei lente, asteniei, migrenelor, durerilor menstruale.

În cantități mari, semințele de anason pot fi toxice pentru organism.

Nu este recomandat a se administra împreuna cu suplimentele cu fier.

Anasonul este un condiment prețuit pentru aroma sa, precum și un ingredient comun în fabricarea parfumurilor și a săpunurilor.

Știai că?

Planta originară din Orientul Apropiat este cultivată de peste 5.000 de ani.

Pitagora recomanda anasonul pentru efectul revigorant.