Răul de mișcare se manifestă diferit în funcție de vehiculul cu care ne deplasăm. Cele mai comune simptome ale răului de mișcare sunt starea de greață, vărsăturile, amețeala și tulburările digestive.

Statisticile arată că răul de mișcare afectează o treime din populatie, fiind o problemă comună la femei și copii. Pe de altă parte, 80% din populație a suferit măcar o dată de rău de mișcare.

Această afecțiune are legătură cu receptorii echilibrului din urechea internă şi receptorii vizuali, care transmit informaţii contradictorii către creier, de mişcare şi de staţionare în acelaşi timp. Simtomele răului de mișcare sunt un semn că organismul este derutat.

În funcție de condițiile în care apare răul de mișcare, acesta se împarte în 3 categorii: răul de mișcare cauzat de mișcarea pe care o simțim, dar nu o vedem; răul de mișcare cauzat de mișcarea pe care o vedem, dar nu o simțim; răul de mișcare cauzat de ambii receptori (receptorii echilibrului din urechea internă şi receptorii vizuali), atunci când informațiile transmise de aceștia nu corespund.

Există factori care favorizează răul de mișcare. Specialiștii recomandă să nu plecăm la drum cu stomacul plin și să ne odihnim înainte. Peisajele care se desfășoară cu rapiditate în fața ochilor reprezintă una dintre cauzele comune ale răului de mașină, de aceea trebuie să privim în direcția în care ne deplasăm. Este de asemenea important să ne păstrăm calmul, deoarece anxietatea și stările de panică agravează simptomele răului de mișcare.

Indiferent dacă suferi de rău de mașină, de mare sau de avion, poți combate simptomele neplăcute în mod natural. Un remediu tradițional pentru afecțiunile sistemului digestiv, ghimbirul te poate scăpa de starea de greață, vărsături și tulburările digestive, astfel încât să te bucuri de un voiaj reușit.

Antimetil este un supliment alimentar realizat în laboratoarele companiei Tilman, din Belgia. Un singur comprimat conține 50 mg de extract standardizat, echivalentul a 500 mg pulbere de ghimbir. Poți consuma 1 comprimat Antimetil înainte de a pleca la drum și o dată la 4 ore în timpul călătoriei pentru a combate simptomele răului de mișcare.

Tilman – Sănătate bazată pe plante!