Alăptarea acoperă toate nevoile nutriționale ale bebelușului și îl protejează de numeroase afecțiuni. Compoziția laptelui matern este unică și se schimbă pe măsură ce sugarul crește.

Supranumit “prima vaccinare” a bebelusului, laptele colostru este produs în primele zile după naștere.  Laptele intermediar are un nivel de lactoză și proteine crescut. Ultima etapă a alăptării este reprezentată de laptele matur, cu nivel ridicat de grăsimi și calorii.

Organizația Mondială a Sănătății recomandă ca bebelușii să fie hrăniți exclusiv la sân în primele 6 luni de viață. Multe mămici se confruntă însă cu o lactație insuficientă, problemă care poate avea o serie de cauze, de la stres, alimentație, stilul de viață până la vârsta la care aleg să devină mame.

În perioada alăptării, mamele ar trebui să adopte o dietă cât mai echilibrată, iar favorizarea lactației nu se poate face decât cu remediile naturale.

Soluții naturale pe bază de fenicul și anason

Feniculul este bogat în fibre și vitamina C, iar anasonul reprezintă o sursă de vitamine, fier, calciu, fosfor, magneziu, potasiu și zinc. Două remedii naturale folosite din cele mai vechi timpuri, feniculul și anasonul conțin ulei volatil de anetol, un compus organic care favorizeaza secreția și actiunea estrogenilor și prolactinei, hormonii necesari secreției de lapte matern. În plus, combinația fenicul-anason este benefică pentru calmarea colicilor infantile și stimularea poftei de mâncare a bebelușului.

Un produs special conceput în laboratoarele Tilman din Belgia, Lactil conține extracte de fenicul și anason, ingrediente provenite din culturi organice.

Suplimentul alimentar Lactil poate fi administrat împreună cu ceaiul Biolys fenicul și anason, de la Tilman, care mai conține și schinduf, plantă medicinală recomandată pentru stimularea lactației.

Stiai că?

Anasonul era folosit în Grecia antică pentru stimularea secreției de lapte matern.

Feniculul este înrudit cu morcovul și pătrunjelul.

Tilman – Sănătate bazată pe plante!