Alăptarea este esențială pentru bebeluși în primele luni de viață, însă aduce o serie de avantaje și pentru mame. Descoperă beneficiile uimitoare ale laptelui matern și află care sunt cele mai populare mituri despre alăptare.

FAPT: Alăptarea stimulează sistemul imunitar al sugarului. Laptele matern conține anticorpi care au rolul de a-l ajuta pe bebeluș să-și dezvolte imunitatea.

MIT: Copiii care au fost alăptați devin mai inteligenți decât cei hrăniți cu substituenți de lapte matern. Teoria a fost demontată în urma unor studii recente, care au arătat că nu există nicio legătură între alăptare și un IQ mai ridicat.

FAPT: Alăptarea este benefică și pentru mame. Cu cât o femeie alăptează mai mult pe parcursul vieții, cu atât este mai puțin expusă riscului de a dezvolta cancer ovarian și de sân, boli de inimă și alte afecțiuni precum osteoporoza.

FAPT: Alăptarea previne depresia postnatală. Acest beneficiu se datorează nivelului crescut de oxitocină, supranumită „hormonul fericirii”, care este eliberată de mame în timpul alăptării.

MIT: Substituenții de lapte matern sunt la fel de eficienți ca alăptarea naturală. Compoziția laptelui matern se schimbă constant, în funcție de nevoile sugarului, fiind imposibil de reprodus pentru fiecare caz în parte.

FAPT: Alăptarea o ajută pe mamă să scape de kilogramele în plus acumulate în timpul sarcinii. Organismul consumă între 500 și 1.000 de calorii pe zi pentru a produce laptele matern.

FAPT: Câteva picături de lapte matern pot să calmeze iritațiile pielii, durerile în gât, infecțiile respiratorii și oculare la bebeluși.

FAPT: Vitaminele consumate de mamă sunt transferate bebelușului prin intermediul laptelui matern.

 

Ideal pentru producția de lapte matern!

Extractele de fenicul și anason sunt acum la dispoziția ta în capsulele Lactil, supliment alimentar care stimulează creșterea lactației și ajută bebelușul la digestia laptelui matern.

Poți completa efectul Lactil capsule cu 1-2 căni pe zi din ceaiul Biolys fenicul&anason.