304 mame de sugari cu vârsta între 0 și 4 luni au răspuns la sondajul realizat, în perioada 7-13 iulie 2017, în spitalele și maternitățile din România.

Rezultatele sondajului arată că 45% dintre respondente au întâmpinat dificultăți în procesul de alăptare. Principala problemă este cantitatea insuficientă de lapte matern (pentru 27,3% dintre participantele la sondaj), urmată de lipsa alăptării din alte motive (5,9%) și cauze medicale (4,6%). Doar 3,9% dintre proaspetele mămici au afirmat că au constatat o creștere excesivă a secreției lactate, iar alte 3,0% că sugarul nu suge suficient/nu îi este foame.

6 din 10 mame care alăptează au declarat că au folosit un produs sau ceai pentru stimularea lactației. 88% dintre acestea au folosit ceaiul de fenicul și anason, mai arată rezultatele sondajului.

În privința produselor pentru calmarea colicilor la sugari, dintre cele 263 mămici care le-au utilizat în timpul alăptării, 73% se declară mulțumite de rezultate.

Alăptarea este cel mai frumos cadou pe care o mamă îl oferă bebelușului ei.

Lactil, soluția naturală pentru lactația insuficientă

Suplimentul alimentar Lactil, de la Tilman, este realizat cu extracte de fenicul și anason provenite din culturi organice.

Extractul din fenicul și anason are triplă acțiune:

  1. Stimulează lactația favorizând secreția și acțiunea estrogenilor și prolactinei, hormoni necesari secreției de lapte matern.
  2. Încurajează bebelușul să sugă dând un gust bun laptelui.
  3. Ajută bebelușul la digestia laptelui matern.

Pentru a potența efectul Lactil, asociați și Biolys, ceai pe bază de fenicul și anason, care de asemenea stimulează secreția de lapte matern.

Avantaj: consumul de Biolys menține nivelul optim de hidratare.