Se estimează că peste 80% din populație a suferit la un moment dat de rău de mișcare. Este o problemă comună la copiii cu vârsta între 4 și 12 ani, înainte ca sistemul complex care asigură echilibrul să se dezvolte complet. Simptomele pot varia de la un caz la altul, de aceea este important să identificăm corect această afecțiune și s-o combatem în mod eficient cu remediile din natură.
Senzație de greață și vărsături
Lumea medicală încă dezbate cauzele și simptomatologia răului de mișcare. O ipoteză populară este că reprezintă un mecanism de apărare al organismului împotriva toxinelor. De fiecare dată când ne deplasăm cu un vehicul, creierul primește semnale contradictorii de la receptorii echilibrului (localizați în urechea internă) și receptorii vizuali, de mișcare și de staționare în același timp. Drept urmare, ar putea să tragă concluzia că suferim de halucinații provocate de ingerarea unor substanțe otrăvitoare, iar starea de vomă și vărsăturile sunt induse pentru a elimina această presupusă amenințare din organism.
Amețeală și dureri de cap
Una dintre cele mai frecvente simptome ale răului de mișcare, amețeala poate culmina cu migrene, pierderea echilibrului și leșin în cazurile cele mai grave. Este un semn că organismul este derutat, însă poate surveni și ca o consecință a variațiilor de tensiune arterială.
Stare de somnolență
Multe persoane resimt o stare accentuată de somnolență în mijloacele de transport în comun. Această tulburare poartă numele de sindromul Sopite și este considerată o subcategorie a răului de mișcare. În afară de oboseală și somnolenă, cei afectați pot experimenta schimbări bruște de dispoziție.
Ghimbirul, soluția naturală pentru răul de mișcare
Fie că răul de mișcare se manifestă prin greață și vărsături, amețeală, somnolență sau toate la un loc, ghimbirul este cel mai bun remediu identificat de specialiștii în fitoterapie. Substanțele active ale plantei ameliorează senzația de greață și impulsul involuntar de a voma. Ghimbirul este și un tonifiant natural, care acționează împotriva amețlii și somnolenței provocate de răul de mișcare. Nu în ultimul rând, numeroase studii clinice sunt în favoarea administrării ghimbirului, deoarece nu are reacții adverse și este foarte bine tolerat de organism.
Tilman vă recomandă Antimetil, suplimentul alimentar realizat cu extract standardizat de ghimbir.