Slide Slide Slide Slide

O alimentație corectă ne va ajuta să ne menținem în formă și sănătoși. Fiecare dintre noi trebuie să-și stabilească propriul regim alimentar, în funcție de vârstă, stilul de viață și preferințele culinare, însă există unele obiceiuri pe care le putem adopta pentru a ne asigura că vom avea o dietă echilibrată.
Mănâncă 3 mese pe zi: micul dejun, prânzul și cina. Aceasta din urmă nu trebuie să fie cea mai consistentă masă a zilei. Nutriționiștii recomandă să evităm mesele copioase cu 4 ore înainte de culcare.
Consumă cât mai multe fructele, legumele, cerealele integrale și produse cu conținut scăzut de grăsimi.
Controlează mărimea porțiilor din farfurie. Mănâncă numai atâta cât ai nevoie pentru a-ți astâmpăra foamea și lasă restul pentru mai târziu.
Înlocuiește snacks-urile cu alune, nuci, fructe sau cereale, iar sucurile carbogazoase cu cele naturale.
Alege alimentele cu conținut redus de sare, zahăr și grăsimi. Citește etichetele produselor cu atenție înainte de le cumpăra.
Nu-i răsfăța pe copii prea des cu dulcuri și snacks-uri. Poate deveni un obicei de care vor scăpa foarte greu mai târziu.
Nu te refugia în mâncare când ești supărată sau deprimată, deoarece nu va rezolva problema.
Dacă ai adoptat un stil de viață vegetarian, asigură-te că noua dietă îți asigură suficiente minerale și vitamine.
Gătește carnea la temperaturi ridicate și spală bine fructele și legumele înainte de a le consuma, pentru a te proteja de bacteriile dăunătoare și alți agenți patogeni.
Stabilește numărul de calorii de care organismul tău are nevoie și ai grijă să nu-l depășești.
Dacă se întâmplă să faci excese alimentare, asigură-te că vei avea o digestie ușoară cu Digestil, suplimentul alimentar realizat în laboratoarele Tilman. Conține extracte de ghimbir, mușețel și roiniță, o combinație de plante utilă pentru persoanele care suferă de indigestie, balonare și disconfort abdominal ocazional după mese.