Ultima dată când ai avut indigestie sperai că este doar un episod trecător, dar iat-o din nou. De la o vreme, stomacul pare că nu te mai ascultă, iar mesele consistente îl pun în dificultate? Ar putea fi primele semne ale unei digestii lente, care se mai manifestă prin dureri abdominale și senzația de greață. Nimic nu este însă mai supărător decât abdomenul umflat.

Când te simți balonată, îți piere cheful pentru orice și nu-ți dorești decât să termine mai repede. Stomacul se balonează și riscă să te pună în tot felul de situații jenante. Hainele parcă au intrat la apă. Cu toate că indigestia ne aduce multe neplăceri, o considerăm o problemă minoră și nu-i acordăm importanță. Totuși, dacă revine tot mai des, poate că a venit momentul să faci ceva în legătură cu asta.

3 recomandări pentru o digestie ușoară

Într-o problemă atât de comună precum indigestia, natura va avea mereu ultimul cuvânt de spus. Află care sunt cele mai importante plante medicinale pentru o digestie ușoară și ce beneficii îți aduce fiecare.

  1. Ghimbirul stimulează secreția de acid gastric, ceea ce contribuie la descopunerea și absorbția alimentelor. Este în același timp un antiinflamator și îl poți consuma pentru a calma durerile de stomac. Planta medicinală, de la care se consumă rădăcina bogată în gingerol, are o istorie îndelungată în tratarea afecțiunilor stomacului, fapt confirmat și de medicina modernă.
  2. Roinița este altă plantă cu rol de pansament gastric, renumită pentru efectul terapeutic asupra stomacului. Printre cele mai cunoscute beneficii ale roiniței se numără ameliorarea crampelor de stomac, eliminarea gazelor intestinale și echilibrarea digestiei. Poate fi consumată la finalul unei mese copioase pentru a scăpa de senzația de plenitudine.
  3. Mușețelul este recomandat pentru menținerea sănătății stomacului. În medicina populară este un remediu pentru o serie de afecțiuni ale sistemului digestiv, printre care indigestia și constipația. De asemenea, mușețelul calmează durerile de stomac și reduce senzația de balonare.

Remedii la purtător

Cele mai comune cauze ale tulburarilor digestive își au sursa în alimentație și tot de acolo le putem remedia. Se subînțelege că trebuie să eviți pe cât posibil alimentele greu de digerat, însă n-ar strica să ai și un remediu pe bază de plante la îndemână, pentru acele momente în care stomacul are nevoie de ajutor. În cazurile de digestie lentă, însoțită de senzația de balonare, încearcă Digestil, suplimetul alimentar produs în Belgia de compania Tilman, care conține extracte de ghimbir, mușețel și roiniță. Te poate ajuta să scapi de disconfortul abdominal care se instalează după mese.

Dacă și tu ai stomacul sensibil, atunci știi că orice schimbare în alimentație poate fi urmată de probleme digestive. Acum ai aflat și cum să le ții sub control. Data viitoare când stomacul dă primele semne de balonare, o să fii pregătită.

Sănătate bazată pe plante!